mandag 21. juli 2014

Oreokake - gluten og "melkefri"

OBS! Disco Ciok inneholder melkepulver

Bunn:
300 g Oreokjeks glutenfri
100 g melkefritt smør

Fyll 1:
200 g kremost snøfrisk/tofutti
2,5 dl melis
3 dl soyafløte vispbar
50 g Oreokjeks glutenfri

Fyll 2:
Sjokolademousse

2 dl soyafløte vispbar
225 g sjokolade uten melk
4 stk eggeplomme
2 stk eggehvite
100 g melis

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. Stivpisk eggehvitene med melis. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.
Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk fløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Lag sjokolademousse og ha den over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreokjeks til pynt. Bruk gjerne Oreokjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende. Det går også an å pynte kaken med sjokoladesaus. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar