torsdag 5. januar 2012

Dåpskjole

Ja da var det gjort! Dåpskjolen er ferdig :-) Mange timer med kos og glede og noen få med frustrasjon og irritasjon. Frustrasjonen kom mest av at det er flere feil i oppskriften fra Jarbo :-( Kjolen skulle være ca 90 cm når den var ferdig, det stemte ikke den var 68 cm og da hadde jeg brukt ca 250 gr (kun forstykket). Totalt skulle det være brukt 600 gr på kjolen å man trenger ca 100 gr til ermer og lue så da skjønner dere at ting ble litt frustrerende. 

 Enden på visa var at det måtte etterbestilles garn fra Sverige å det var jo ikke billig, 200 kr skulle de ha i frakt om jeg bestilte 200 gr eller 800 gr så jeg bestilte 800 gr for å være sikker på at jeg hadde nok. 
Regnet med jeg trengte minst 400 gr til siden jeg endret kanten nede på kjolen


Jeg endte opp med å bruke ca 500gr mer enn i oppskriften, trekk fra 200 gr som ble brukt til ekstra blonde nede så har jeg altså brukt 300 gr mer på å få kjolen slik den er i oppskriften.


Men en ting er helt skkert, kjolen ble kjempeflott!
Den flotte kjolepynten er laget av min søster, du kan se et utvalg av hennes smykker her.


Til slutt vil jeg takke Tine for tilliten hun viste meg med å gi meg oppdraget. Det føles stort å ha laget kjolen til en så viktig dag :-) Jeg håper virkelig dere blir fornøyd og at dere får en flott og minnerik dag. Klemmer og varme tanker til dere alle :-)

8 kommentarer:

 1. Du er bare helt rå! Har ikke ord lenger jeg. Den fineste vakreste søteste beste kjolen til vakre vakre Alvan min. I love you. Hihi ;) å du går nok ikke fri for ting å lage. Jeg har allerede en bestilling til deg om en drøy mnd.
  Hvis du vil;))
  Gleder meg til å bruke kjolen anette. Du er verdens beste altså. Herregud så fin den er <3

  SvarSlett
 2. Er så glad du er fornøyd :-) Sender den i posten til deg i morgen så har du den nok på mandag kanskje :-) Å ja, jeg tar på meg flere oppdrag selv om jeg ikke er riktig tom for arbeid :-)

  SvarSlett
 3. En kjekk blogg du har :) Dåpskjolen var helt fantastisk nydelig. Virkelig et mesterverk!

  SvarSlett
 4. Det e bare ein ting å si om den kjolen Helt utrolig lekker <3 Flinka :D

  SvarSlett
 5. Den var rett og slett heilt nydeleg, for eit arbeid.

  SvarSlett
 6. Utrolig flott, Anette!! Du er virkelig flink :-) *beundre* God helg til deg!!

  SvarSlett
 7. Takk for all ros :-) Bestandig kjekt å få skryt :-)

  SvarSlett
 8. For et stykke arbeid - heilt fantastisk.
  Noe slik som dette må ha tatt mye tid - ett tolmodig menneske du må være :D

  SvarSlett