søndag 20. november 2011

Etui til nåler og maskemarører

Jeg har laget et tidliger å ant ut at dette måtte være en flott bursdags gave til min beste venninne :-)
Etuiet er heklet i en rest av bomullsgarn etter eget hode.

Her er det plass til nåler og maske markører

Maske markørene har jeg kjøpt av min søster, du kan ogsåfå kjøpt HER

Tenkte at denne skulle få være med på små strikk utfordringen til Pinnekroken

søndag 13. november 2011

Hurra! Matroskjolen er ferdig :-)

Det tok sin tid, men i går ble den ferdig å i dag ble den avlevert :-)
Jeg kan ikke si annet enn at jeg ble veldig fornøyd med den

En lekker kjole i marine blått og hvitt i matros stil, strikket i sandnes mandarin petit


Nærbilde av detalj på skjørtet

Nærbilde av skjørte kanten, med over 650 masker tok det sin tid å strikke en omgang...

Kragen er løs og kan taes av og på etter ønske


Ser for meg at dette hadde blitt en flott julekjole i rødt og hvitt også



tirsdag 8. november 2011

Vi er hvite og blå - vi er MFK!

Siden Molde har gjort det så bra innen fotball i det siste fortjener vel disse ull labbene en plass i bloggen :-)
Skal også ha de med på Pinnekrokens utfordring - noe som varmer, for disse varmer nok ikke bare beina, men også hjertet til mottakeren :-)

Ull labbene er strikket i Mor Aase superwash fra Rema 1000 etter min farmors oppskrift som du finner nedskrevet her.


Nå er jeg ikke sikker på om det er lov å melde på to ting til utfordringen hos pinnekroken, men om det er vil jeg gjerne ta med genseren jeg strikket til min yngste datter.

Den er strikket i dobbelt Alpa fra Europris, strikket på gammel vane :-) Alpa garnet er en blanding av alpakka, ull og akryl og klør derfor ikke men holder deg varm og god :-)

Nåle etui

Det gamle nåle etuiet mitt gjorde ikke lengre nytten så et nytt etui har stått på planen en stund. I dag trengte jeg litt avkobling og da ble det nåle etui :-)

Dette er det gamle etuiet

Det nye ble friskt i fargene, praktisk og litt større. Det er heklet i bomullsgarn i et slags vev mønster med fastmasker.



Her er det plass til både nåler og maskemarkører. De flott maskemarkørene er det min søster som lager og du kan få kjøpt de her.

Til slutt en pynte detalj til ære for min søster som er så glad i engler :-)


onsdag 2. november 2011

Høsten, en travel tid!

Jeg har alt for mye jeg skulle ha gjort og for lite tid til å gjøre det jeg har lyst til. Regner med det er slik for noen å en hver. Jeg prøver derfor å nyte den tiden jeg har til håndarbeid og koser meg skikkelig med det :-) Å litt har jeg da jaggu fått gjort også da, finner ut av det når jeg begynner å gå igjennom bildene som har vært tatt :-)

For det første har jeg gjort noen innkjøp, hehe nei det var vel ikke noen nyhet jeg er ram til å handle håndarbeid ting. Garn vinde (hespetre som jeg liker å si) ble kjøpt for kr 300,- via facebook og nøste maskin ble innkjøpt for kr 160,- fra det store utland via ebay. Internett er en flott ting dere :-)





Ull labber går aldri av moten. dette er par nr 7, 8 og 9 av en bestilling på 10 par. Par nr 7 og 8 er faktisk i str. 50!!!Det 10 paret skal være litt spesielt så det kommer i et eget innlegg når de er ferdige. Som dere kanskje ser har jeg nå begynt å prøve meg på å strikke to labber samtidig på en rundpinne. Det funker flott så lenge du ikke har mer en en farge, men med flere farger ville jeg gått for en labb i gangen. Hvis du har lyst å prøve finner du fremgangsmåten her.


En hals og et skjerf er blitt til i samme garn, skjerfet har jeg dessverre ikke noe bilde av da min elskede rothøne av en datter ikke finner igjen skjerfet sitt :-(


To duker er blitt heklet fra samme mønster, men med litt endringer på den nederste. Den øverste er i lilla og var en gave til en venninne. Den nederste skulle bli en spise brikke men den ble litt for stor så jeg får prøve til igjen :-)



Matroskjolen næremer seg ferdig, men med over 650 masker rundt kanten nede trodde jeg "aldri" jeg skulle komme i mål :-)

Til sist så er det dåpskjolen til Tine. Jeg elsker å hekle på den, den blir bare så lekker! Men jeg må prioritere å få ferdig ull labber og matroskjole først :-)

Håper dere får en flott høst alle sammen, så snakkes vi igjen :-)